חיפוש

מכל תלמידי השכלתי: ניתוח תוצרי תלמידים | יחידת לימוד מקוונת

מכל תלמידי השכלתי: ניתוח תוצרי תלמידים | יחידת לימוד מקוונת

מאת: מו"פ השקפה

יחידות שמטרתן לקדם שימוש בעבודות תלמידים כייצוגים המאפשרים התבוננות בתהליכי למידה.

הנטיה הטבעית של תהליכי התפתחות מקצועית של מורים היא להתבונן במעשה ההוראה. אך זהו רק חלק מהתמונה; חשוב לא פחות להתבונן בלמידת התלמידים ובקשר בינה לבין ההוראה. שימוש בעבודות תלמידים כייצוג מאפשר זאת; עבודות התלמידים ממקדות את תשומת הלב בלמידה, ומאפשרות להגיע לתובנות על האופנים בהם ההוראה משפיעה על תלמידים שונים.

היחידות כוללות הסבר על חשיבות השימוש בעבודות תלמידים כייצוג, תהליך מוצע לניתוח תוצרי תלמידים בקהילה ומסגרת ניתוח הכוללת מימדים ספציפיים להתבוננות בתוצרי תלמידים. היא מזמנת למשתתפים אפשרות להתנסות בניתוח עבודות תלמידים בהתאם לתהליך ולמסגרת הניתוח שנלמדו.

היחידות מיועדת למנחים הרוצים להתחיל לעבוד עם ייצוגי עבודות תלמידים, או המעוניינים להעמיק בהיבטים הייחודיים לייצוגים אלה. מומלץ למנחים בעלי ניסיון בעבודה עם ייצוגים, או כאלה שנרשמו גם ליחידה עבודה עם ייצוגים.

השקפה נוספת

טבלת ייצוגים

רוצים להפוך את המתרחש בכיתה ללמידה מקצועית מצמיחה, אך מתלבטים באיזה כלי להשתמש? הכירו את מפת הייצוגים שתעזור לכם לבחור את הדרך המדויקת להתבונן בהוראה ולייצר שיח עמיתים ממוקד שיוצר שינוי משמעותי בשטח

קרא עוד »

כיצד נבחר סוגיה פוריה?

"בחירת הסוגיה" הוא השלב הראשון במחזור הלמידה והוא נקודת הזינוק של הקהילה ללמידה, תכנון, התנסות, יישום וכן הלאה. בחירת סוגיה פורייה יכולה להיות נקודת מוצא טובה לעבודת הקהילה שתסייע לחבריה להתקדם משלב לשלב.

קרא עוד »

ניתוח תוצרי תלמידים

תוצרי תלמידים יכולים לשמש ייצוג פורה לשיפור ההוראה. בשונה מייצוגים אחרים,
תוצרי תלמידים ממקדים את תשומת הלב בלמידה ולא בהוראה. ואף על פי שמורים
בוחנים תוצרי תלמידים באופן תדיר, לרוב הם משמשים לצורך הערכת הישגי התלמידים
בלבד. כאן אנו מציעים תהליך ובו שלושה שלבים, שבעזרתו יכולים מורים לא רק להעריך
את הישגי התלמידים, אלא גם להעלות השערות לגבי הידע וההבנה שלהם ולפתח דרכים
שיסייעו בקידומם.

קרא עוד »

מנופים לשיפור הדיון בקהילות: התמודדות עם חסמי שיח | יחידת לימוד מקוונת

לפניכם יחידה מקוונת העוסקת בהתמודדות עם חסמי שיח בקהילה.

ניהול שיח פדגוגי פורה הוא אתגר לא פשוט. ביחידה זו ננסה להקנות לכם מספר כלים שיעזרו לכם להתמודד עמו. נציג ארבעה חסמי שיח אופייניים וסימנים שיכולים לעזור לזהות אותם, ונדון בדרכים להתמודד עמם.

קרא עוד »

כלי לתכנון חלופה

חלופה היא פעולת התערבות הנותנת מענה לסוגיה שנבחרה בקהילה. כלי זה יסייע
לקהילה לתכנן את יישום החלופה ואת תיעודה, כך שהחברות/ים בקהילה יוכלו להתבונן
בה ולהעריך את הצלחתה. תכנון מהודק של החלופה (מבחינת זמנים, פעולות, הכנות וכו')
יקדם את היישום של החלופה בפועל, וכן את הלמידה ממנו.

קרא עוד »