מהלך השקפה במחוז החרדי

מטרתו של המהלך המחוזי היא לשפר את תהליכי ההוראה והלמידה בבתי הספר באמצעות למידה מפרקטיקות ההוראה, תוך ביסוס הלמידה מעדויות ומייצוגים מהכיתה.

מהלך השקפה החל לפעול במחוז החרדי בשנת תשפ"ג. מהלך השקפה המחוזי יצא לדרך תוך שיתוף פעולה הדוק של סמינר שצ'רנסקי בית יעקב, מרכז פסג"ה אלעד והמחוז החרדי במשרד החינוך.

מפקחת הפיתוח המקצועי נעמי שי ומדריכת השקפה במחוז טובה נדלר מובילות את מהלך השקפה במחוז.

לצידן צוות פסג"ה והסמינר, המפתחים במחוז את אבני הבניין של מהלך השקפה. 

במהלך השקפה פועלות עשרות קהילות, והן מובלות על ידי מורים מובילים ומורות מובילות מכל רחבי הארץ. 

המורות והמורים מקבלים הכשרה לתפקיד המתבססת על מיומנויות הנחיה, חקר פרקטיקה ובניית קהילה. המורות המובילות מקבלות הדרכה אישית-מקצועית בבתי הספר. במהלך השקפה במחוז החרדי מתקיימות הדרכות והכשרות נפרדות, לגברים ולנשים. ההכשרות וההדרכות הבית-ספריות מועברות על ידי צוות מדריכים ומדריכות מקצועיים של מהלך השקפה מהמחוז ומסמינר בית יעקב.

בתי הספר במחוז שהצטרפו למהלך השקפה בחרו להשקיע בכוחות הפנים שלהם, לקדם תרבות של קהילות חוקרות ולעסוק בשיפור איכות ההוראה והלמידה בבתי הספר החרדיים. אין ספק שבזכות הצוות המקצועי מהלך השקפה יעמיק שורשיו, יתרחב ויגיע בהמשך לבתי ספר רבים נוספים.

התרומה למורה

היתרונות המרכזיים להנהלה ולבית הספר

מנהלת בית ספר, גם את רוצה ליצור קהילות למידה בבית הספר?

במחוז החרדי, אנו רואות במנהלת בית ספר הבוחרת לקחת חלק במהלך השקפה שותפה המעורבת בהובלת התהליך בבית הספר, במפגשים הסדירים עם המורות המובילות בבית הספר ועם צוות ההנחיה ומנהלות מרכזי פסג"ה. עם זאת, נבקש ממך לאפשר לקהילות מידה של אוטונומיה וחופש פעולה לעסוק בנושאים העולים כצורך מהשטח.

איך מצטרפים למהלך השקפה?

מנהלת בית הספר בוחרת במערכת הגפ"ן ב"מהלך השקפה מורים מובילים", כחלק מסל ה"מנהיגות", בתקופה שמערכת הגפ"ן פתוחה להרשמה. 

מנהלת בית הספר היא שממליצה על המורות המובילות ושותפה בבחירתן. מורות שבוערת בהן התשוקה להנחות ולהוביל שינויים פדגוגיים מוזמנות גם הן להציע את עצמן בשיחה עם מנהלת בית הספר. 

עכשיו ההזדמנות להוביל מהלך של התפתחות מקצועית, השתייכות ושיפור מתמיד

דילוג לתוכן