חיפוש

מנהיגים פדגוגיים מאמנים grow

מנהיגים פדגוגיים מאמנים grow

מאת: חן טננבאום-דומנוביץ: עיבוד למאמר של ג'אן רוברטסון

עיבוד של נושאים המוצגים בספרה של ג'אן רוברסטון בנושא אימון להוראה.

Robertson, J.(2008). Coaching educational leadership .Building capacity through partnership. London: Sage

השקפה נוספת

"מישהו לרוץ איתו": תפיסה אימונית לליווי אישי | יחידת לימוד מקוונת

הליווי האישי מהווה חלק מרכזי מהכשרת המורות המובילות. הוא נתפס על ידן כחשוב ולעתים חיוני לצורך מילוי תפקידן. ליווי אישי אפקטיבי מעוגן בתפיסה אודות תפקיד המלווה ומערכת היחסים שלה עם המורות, ומתבצע תוך שימוש במיומנויות וכלים לליווי.

קרא עוד »

מעגל ההשפעה של הליווי

איך הופכים ליווי אישי מתהליך של שיחה לתהליך שמוביל להתקדמות בפועל?
"מעגל ההשפעה" מציע מסגרת בהירה לליווי מקצועי, שמחברת בין זיהוי הצורך, למידה והתנסות, לבין התבוננות ושיפור מתמשך.
הכירו את המעגל שיכול לסייע לתכנן ליווי ממוקד, מתמשך ומחובר לפרקטיקה.

קרא עוד »

kpi-קהילות-למידה

במכון מופ"ת מובילים בשנים האחרונות קהילות מקצועיות לומדות כמסגרת לפיתוח מקצועי של צוותי הוראה, הן ע"י קהילות 'השקפה' והן ע"י קהילות מקצועיות לומדות דיסציפלינריות.

קרא עוד »

ההתפתחות של האיום וההגנה על הדימוי הציבורי (face) בקהילות למידה של מורות

כיצד מאזנים בין תמיכה לביקורת בקהילות למידה של מורות?
מאמרן של ד"ר עדי מנדלר ודנה ודר־וייס ב״עיונים בחינוך״, גיליון 25, בוחן את המתח בין שמירה על הדימוי המקצועי לבין שיח ביקורתי שמקדם למידה. המאמר מציע כיוונים להנחיית שיח המאפשר למורות לחשוף קשיים, לבחון את ההוראה שלהן וללמוד יחד.

קרא עוד »