צפיה בהנחייה ומשוב – כלי
מאת: מו"פ השקפה
למעבר לתצוגת עמוד מלאה לחצו על"הורדה" או "צפיה" בתחתית התמונה.
דף הבית » הנחיית קהילה » הנחיית קהילה - כלים » מסקנה מהקהילה לכיתה
מאת: מו"פ השקפה

יחידת משאבים העוסקת בשאילת שאלות ככלי מרכזי בהנחיה. ביחידה נעסוק בשאילת שאלות פוריות ע"י המנחה כביטוי לתפיסת העולם העומדת בבסיס של הנחיית קבוצות.

המאמר של חלי ברק שטיין: טכניקות להנחיית שיח בקבוצות וצוותים, מתאר 23 סוגי התערבויות על מאפייניהן, חלקן מכוונות אל מול היחיד בקבוצה וחלקן אל מול הקבוצה כולה.

הגיליון מתאר מודלים שונים של קהילות למידה. התיאור מובא באמצעות ראיונות עם חוקרים השוקדים על פיתוחם ויישומם של מודלים אלה במערכת החינוך הישראלית וברחבי העולם.

זוג החוקרים והיועצים הארגוניים ונגר-טריינר מצביעים על לא פחות מ-7 תחומי אחריות שיכולים להיות מוחזקים על ידי חברים שונים. ביחד יוצרים התחומים קהילת למידה אפקטיבית ותוססת.

חוברת מיועדת למורות מובילות, מדריכות ומנחות מהלך השקפה ומציגה ארבעה מתווי שיח, מערכי הנחייה, ייצוגים, כלים וחומרי עזר, שתומכים בארבעת מתווי השיח.

מה אם השאלות שאנו שואלות הן המפתח ללמידה עמוקה יותר? המאמר “הפדגוגיה של השאילה” של יורם הרפז מדגים כיצד תרבות של שאלות פוריות יכולה להפוך דיון מקצועי למרחב של חקירה, הקשבה ויצירת ידע משותף.