חיפוש

ימי הלמידה למדריכות השקפה- תשפ"ד

ראשית הקיץ- ימי למידה למדריכות השקפה

מאת: מו"פ השקפה

מידי שנה אנו מקיימים את כנס הדגל שלנו לכלל מדריכות (מנחות) השקפה. בכנס השנה השתתפו מעל ל- 120 משתתפות שהגיעו והתפנו ללמידה מכל קצוות הארץ, בניהם גם שותפינו באגף לפיתוח מקצועי במשרד החינוך, מכון מופ"ת וצוות מו"פ השקפה. בימי הלמידה אנו מסכמים את השנה שעברה ונערכים לקראת שנה הלימודים הבאה.

אז מה היה לנו השנה בימי הלמידה?

פתחנו במרחב פתוח בו כולן יכלו לשתף ולחלוק את מה שעברו הן בפן הפדגוגי והן בפן הרגישי שהשנה האחרונה הביאה עימה. לאחר מכן עברנו לסדנאות למידה מקבילות בו המשתתפות התאמנו בכלי השקפה מגוונים: התבדרו, צללו לניתוח נתונים, חקרו את הפרקטיקה, התאמנו איך לבחור סוגייה פורייה ובצעו גם אימון אישי על מסלול התעלות. ביום השני כלל המשתתפות עברו סדנת חקרנות אמפתית וסיכמנו יחד את היום עם מחזור הלמידה המחודש.

חומרי הלמידה והכלים שהועברו בכנס מופיעים בהמשך העמוד.

חומרי למידה וכלים

בחלק זה תמצאו כלים לשימושכן מתוך ימי הלמידה

גברת רביע מגיעה להשקפה

אחרי יום למידה אחור לקחנו לעצמו הפוגה קלה ופיצחנו סוגיות במופע עם גברת רביע , שעזרה למגוון נציגיות מהשקפה לפתור סוגיות בהומור וברגש. 

השקפה נוספת

מה למדנו מהטמעת כלי מילגו בצוותי חינוך ובקהילות השקפה?

מה צריך לקרות כדי שנתונים יהפכו לתובנות שאפשר ליישם בהוראה? דוח ההערכה על הטמעת כלי מילגו בוחן מה מסייע למורות ולקהילות למידה לפרש נתונים יחד, ומה מקשה על התהליך. הוא מזמין לחשוב על השיחה המקצועית שמתחילה בעקבות איסוף הנתונים.

קרא עוד »

עץ הסוגיות

עץ הסוגיות הוא כלי מעולם החשיבה העיצובית שמטרתו היא לאפשר לקהילה לזהות יחד את גורמי עומק (שורשים) ואת ההשלכות (העלים) לתופעה בלתי רצויה או לחוסר הנחת של חברות הקהילה.

קרא עוד »

התמודדות עם התנגדות

מה עושים כשיש התנגדות בקבוצה?
התנגדות אינה סימן לכישלון- היא קריאה לבדיקה, הקשבה והבנה מחודשת של הדינמיקה הקבוצתית.
במאמר שלפניכם תמצאו תובנות פרקטיות על זיהוי סוגי התנגדות, דרכי התמודדות, וכלי מתווה חשיבה שיסייע לכם לעשות סדר ולהגיב באופן מותאם.

קרא עוד »